##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

علیرضا کوچکی شهرام امیرمرادی جواد شباهنگ سلما کلانتری خاندانی

چکیده

این آزمایش با هدف بررسی اثرات کودهای آلی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاهان دارویی اسفرزه (.Forssk Plantago ovata)، قدومه شهری (.L Lepidium Perfoilatum)، قدومه شیرازی (Alyssum homolocarpum L.) و تخم شربتی (.L Lalementia iberica) در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال زراعی 89-1388بصورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اصلی شامل انواع کودهای آلی کود گاوی، ورمی‌کمپوست، کمپوست قهوه و کمپوست قارچ و فاکتور فرعی شامل چهار گونه دارویی اسفرزه، قدومه شهری، قدومه شیرازی و بارهنگ بود. تأثیر کودهای آلی مختلف روی گیاهان مورد آزمایش از نظر کلیه صفات مورد مطالعه بجز وزن هزاردانه معنی دار بود. اثر متقابل نوع گیاه و نوع کود آلی فقط برای صفت وزن خشک اندام های هوایی معنی‌دار شد. در بین گیاهان دارویی مورد بررسی، تخم شربتی بطور متوسط از نظر میزان موسیلاژ (75/27 درصد) نسبت به قدومه شیرازی (16 درصد)، اسفرزه (92/15) و قدومه شهری (92/15 درصد) بیشترین میزان را داشت. در بین کودهای آلی، استفاده از نوع کود گاوی کاملاً پوسیده با تولید 1816 کیلوگرم در هکتار ماده خشک، عملکرد بذر 5/467 کیلوگرم در هکتار، تعداد 550 بذر در گیاه، ارتفاع گیاه 17/32 سانتی‌متر و میزان موسیلاژ 75/20 درصد، بیشترین مقادیر را به خود اختصاص داد.

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
کوچکیع., امیرمرادیش., شباهنگج., & کلانتری خاندانیس. (2013). اثر کودهای آلی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاهان دارویی اسفرزه (Forssk. Plantago ovata)، قدومه شیرازی (L. homolocarpum (Alyssum، قدومه شهری (L. Lepidium perfoilatum) و تخم شربتی(Lalementia iberica L.). بوم شناسی کشاورزی, 5(1), 16-26. https://doi.org/10.22067/jag.v5i1.21255
نوع مقاله
علمی - پژوهشی

مقالات بیشتر خوانده شده از همین نویسنده