##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

سمیرا صبوری راد , محمد کافی , احمد نظامی , محمد بنایان اول ,

چکیده

کوشیا (Kochia scoparia L. Schard) گیاهی یکساله، شورزی و مقاوم به تنش خشکی است که می تواند با آب شور آبیاری شده و منبع ارزشمندی برای تولید علوفه در اکوسیستم های تحت تنش خشکی و شوری باشد. به منظور ارزیابی رفتار جوانه زنی بذر کوشیا مطالعه ای تحت شرایط کنترل شده در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. ارزیابی واکنش جوانه زنی در دماهای ثابت 5، 10، 15،20، 25، 30، 35 و40 درجه سانتی گراد در ژرمیناتور تاریک با متوسط رطوبت نسبی
60-50 درصد صورت گرفت. نتایج نشان داد بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی به ترتیب در دمای 20 تا 30 و 40 درجه سانتی گراد مشاهده شد. طولانی ترین و کوتاه ترین زمان رسیدن به 20 و 50 درصد جوانه زنی به ترتیب در دماهای 10-5 درجه سانتی گراد و دماهای30-20 درجه سانتی گراد بدست آمد. طولانی ترین و کوتاه ترین زمان رسیدن به 80 درصد جوانه زنی نیز به ترتیب در دمای 15 و 30 درجه سانتی گراد مشاهده شد. بر اساس تخمین مدل پنج- پارامتری بتا، دماهای کمینه، بهینه و بیشینه برای کوشیا به ترتیب 4/3، 25 و 7/43 درجه سانتی گراد بدست آمد. به طور کلی، بذرهای این گیاه در محدوده دمایی وسیعی قادر به جوانه زنی می‌باشد.

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
صبوری رادس., کافیم., نظامیا., & بنایان اولم. (1). برآورد دماهای کمّینه، بهینه و بیشینه جوانه زنی بذر کوشیا (Kochia scoparia L. Schard) با استفاده از مدل پنج- پارامتری بتا. بوم شناسی کشاورزی, 3(2), 191-197. https://doi.org/10.22067/jag.v3i2.13524
نوع مقاله
علمی - پژوهشی