%0 Journal Article %T تأثیر کاربرد کودهای دامی و زیستی بر عملکرد و شاخص‌های مورفولوژیکی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L.) %J بوم شناسی کشاورزی %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 2008-7713 %A نعمتی, مریم %A دهمرده, مهدی %D 2015 %\ 03/21/2015 %V 7 %N 1 %P 62-73 %! تأثیر کاربرد کودهای دامی و زیستی بر عملکرد و شاخص‌های مورفولوژیکی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L.) %K بیوسولفور %K عملکرد اقتصادی %K عملکرد بیولوژیک %K فسفات بارور2 %K نیتروکسین %R 10.22067/jag.v7i1.27806 %X به منظور بررسی اثرات کود دامی و کودهای زیستی بر عملکرد و شاخص‌های مورفولوژیکی گیاه دارویی چای ‌ترش (Hibiscus Sabdariffai L.) آزمایشی در مزرعه آموزشی- پژوهشی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل در سال زراعی 92- 1391 به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح کود دامی شامل: صفر، 10و 20 تن در هکتار و هشت سطح مصرف کود زیستی شامل: شاهد (بدون مصرف کود زیستی)، نیتروکسین، بیوسولفور، فسفات بارور2، نیتروکسین+ بیوسولفور، نیتروکسین+ فسفات بارور2، بیوسولفور+ فسفات بارور2 و نیتروکسین+ بیوسولفور+ فسفات بارور 2 بودند. سطوح مختلف کود دامی به ‌عنوان عامل اصلی و تیمارهای کود زیستی به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. اضافه کردن کود دامی به خاک و عملیات تلقیح بذور چای ترش با کودهای زیستی قبل از کاشت انجام شد. صفات مورد مطالعه شامل ارتفاع بوته، قطر ساقه، تعداد شاخه‌های فرعی، تعداد میوه در بوته، عملکرد بیولوژیک و عملکرد اقتصادی بود که بر اساس نتایج، مصرف سطوح مختلف کود دامی و تیمارهای کود زیستی و برهمکنش آن‌ها بر صفات مورد بررسی معنی‌دار شد. بیشترین مقدار عملکرد اقتصادی چای ترش برابر با 1290 کیلوگرم درهکتار با مصرف توأم 10 تن در هکتار کود دامی و کود زیستی نیتروکسین به‌ دست آمد. نتایج نشان داد که مصرف تلفیقی کودهای دامی و زیستی، نسبت به مصرف جداگانه آن‌ها می‌تواند در افزایش عملکرد اقتصادی و ویژگی‌های رشدی چای-ترش نقش مؤثری را ایفا کند. %U https://agry.um.ac.ir/article_34587_f057d822cbc66bc366878dced2278278.pdf